Развръзка: Задържаха за 72 часа мъжа от Енина за блудство и изнасилване

270

Данните на прокуратурата обаче се разминават с тези на 17-годишната жалбоподавателка

Днес прокуратурата в Казанлък е привлякла като обвиняем 35-годишния Радостин Пулев, който сам се предаде в полицията след разпространена в медиите информация за сексуална гавра с две момичета.

От прокуратурата съобщиха, че срещу Пулев са повдигнати обвинения за блудство и изнасилване – престъпление по чл. 152, ал. 2, ал. 1 от НК.

Според държавното обвинение престъплението е било извършено в периода от 8 часа на 9 януари до 12 часа на 10-и, по време на което Пулев на три пъти се е съвкупил с лице от женски пол, което не е навършило 18 години, чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние, както и извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, също чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние.

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, разпознаване на лице, назначена е съдебномедицинска експертиза, събрани са и писмени доказателства. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Казанлък, за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

От прокуратурата съобщават още, че срещу Пулев през декември 2020 г. е бил внесен обвинителен акт за престъпление по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс – блудство, като съдебното заседание по делото е насрочено в края на януари 2021 г. в Районен съд – Казанлък.

Информацията на прокуратурата за настоящото престъпление на 35-годишния жител на Енина обаче се разминава с твърденията на 17-годишната жалбоподавателка, че сексуалното насилие спрямо нея и приятелката й е продължило близо две денонощия. От прокуратурата не потвърдиха още, че двете момичета са били предварително упоени. Липсва и информация, че те са отишли против волята си в дома на Радостин Пулев.

По-рано днес появилият се в полицията Пулев заедно с адвокат заяви, че се чувства оклеветен от жалбоподавателката.

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА