Разбивачи на кафемашини застанаха пред Темида

61

Четирима квалифицирани разбивачи на вендинг-апарати за кафе застанаха пред Темида в Стара Загора по обвинение, че само за 4 часа с използване на технически средства са потрошили 7 машини на територията на 3 общини: Гълъбово, Раднево и Стара Загора.

Неосъжданите до момента млади мъже са работили на различни места в комплекса „Марица изток“, двама са със средно образование, един е с диплома на инженер и един е редовен студент. Акцията на престъпната четворка стартирала към 00:30 часа на 23 март м.г. от село Главан, община Гълъбово, продължила през Медникарово, Любеново, квартал Гипсово в Раднево, в Знаменосец, Коларово и приключила към 4:00 часа на същата дата в старозагорското село Маджерито. На всички места се действали по един и същ начин: с щанга разбивали катинара, а след това използвали пистолет с монтажна пяна. За придвижване разбивачите ползвали лек автомобил „Ауди“, собственост и управляван от работещия в „Мини Марица-изток“ Ж.А.Г.

При задържането у тях са намерени 5 от касичките на машините и 511 лв.

В хода на открито съдебно заседание в Стара Загора от 7 февруари подсъдимите са сключили споразумение с наблюдаващия делото прокурор, в резултат на което са получили присъди от по 5 месеца затвор при отложено изпълнение на наказанието за срок от 3 години.

Христо ДИМИТРОВ