Радослав Рибарски, ПП: Вотът на недоверие ще вкара страната в хаос и безвремие

221
Радослав Рибарски

„Настоящото правителство трябва да продължи да управлява страната, защото има ясна цел за качествена и решителна борба с корупцията.“. Това заяви пред медията ни в коментар за предстоящия вот на недоверие срещу кабинета „Петков“ старозагорският депутат на „Продължаваме промяната“ (ПП) Радослав Рибарски. Той подчерта, че в изминалите десет дни в политическия живот на страната са били белязани от ескалация на изостреното говорене между партиите. Според Рибарски процесите на разпад в „Има такъв народ“ не вредят на най-голямата политическа сила в този парламент. Той отбеляза, че в изминалите 6 месеца разнобоите в управляващата коалиция са били лесно доловими, но по думите му настоящата ситуация има и позитивен елемент. „В тази обстановка лесно могат да бъдат прозрени целите на всеки един политик. „Продължаваме промяната“ стои убедено зад своите приоритети. Затова смятаме, че българските граждани си дават ясна сметка за онова, с което се борим. Ще продължим да отстояваме целите за по-добра, по-справедлива България без корупция“, допълни Радослав Рибарски.

Старозагорският депутат от ПП изрази надежда, че всеки един отговорен народен представител, без значение от политическа си принадлежност, ще гласува по съвест. Той посочи, че страната и светът се намират в изключително неблагоприятна обстановка. „Вотът на недоверие ще вкара страната в хаос и безвремие, ако тя остане без редовно правителство“, предупреди Рибарски. Депутатът определи законодателните промени, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост, както и дългосрочното решение за осигуряване на доставки на газ като най-значими пред страната, които изискват наличието на работещо правителство и парламент.

Радослав Рибарски увери, че ПП не се притеснява от евентуални нови предсрочни парламентарни избори, ако вотът на недоверие към правителството събере нужните гласове. „Няма причини да се страхуваме от подобно развитие, защото вярваме, че всеки един български гражданин ще оцени онова, което бе направено за толкова кратко време. Разчитаме на хората“, подчерта народният представител.

Живко ИВАНОВ