Радан Кънев представи дебютната си книга „1 APRIL 2034“ пред старозагорци

210

Настоящият зам.-председател на ДСБ Радан Кънев представи в Стара Загора своята първа книга, озаглавена „1 APRIL 2034“. Презентацията се състоя в хотел „Верея“ и събра много видни политически и обществени фигури от Града на липите.

Стара Загора бе третата спирка в представянето на дебютната книга на десния политик. „1 APRIL 2034“ е роман, който се развива като фабула в един ден и това е денят 1-ви април. Точно този ден не е избран случайно. Книгата не бива да бъде свързвана с романа на Оруел „1984“. Тя е има антиутопичен елемент, но представлява преди всичко хумор – горчив и черен, но все пак хумор“, отбеляза в представянето на своя роман пред старозагорската публика Радан Кънев.

Романът е резултат от дългогодишна работа, започнала през далечната 2002 г. и приключила през 2006 г. Отпечатването й се забавя поради различна, предимно политическа, натовареност на автора. Редактор на „1 APRIL 2034“ е Ивайло Цветков-Нойзи, добър приятел на Кънев през годините. Въпреки сходството в заглавията с „1984“ на Джордж Оруел, авторът бе категоричен, че за аналогия не може да се говори. „Това произведение представлява преди всичко неестествено мрачна политическа прогноза. Героите в тези страници нямат свои прототипи в реалния живот. Хората, които зачетат този роман, ще се сблъскат със сарказма, чиято основна цел в никакъв случай обаче не е да засилва мрачността“, посочи Радан Кънев.

След София, Пловдив и Стара Загора „1 APRIL 2034“ предстои да бъде показана и на публиката в Плевен и Варна.

Живко ИВАНОВ