Пътнически автобус се обърна на автомагистрала „Тракия“

155
Водачът Мустафа Сезер (вляво) така и не успя да обясни какво точно се е случило в момента на катастрофата поради слабо владеене на българския език

Пътнически автобус със старозагорска регистрация СТ9178РВ, но използван от кърджалийската туристическа агенция „Босфор“, се обърна на автомагистрала „Тракия“. Произшествието само по чудо се е разминало с един ранен и то без опасност за живота.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 към 13:30 часа в неделя от транзитно пътуващи в посока към Бургас шофьори, които забелязали катастрофата в насрещното платно.

Зад волана на автобуса с марка „Мерцедес“ е бил 29-годишният Мустафа Сезер, който се е разминал само с уплахата. С наранявания по главата в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ е бил откаран 27-годишният му спътник, но според лекарите нямало опасност за живота му.

Край мястото на инцидента имаше окървавени кърпички и бутилка вода, с която санитарите свестявали ранения пасажер

Катастрофата е станала в района на км 221 в участъка между Нова Загора и Стара Загора, а автобусът е изпотрошил близо 100 метра от мантинелата и предпазната мрежа за животни. Той е пътувал за Кърджали, откъде обаче е тръгнал и каква е причината за инцидента Сезер така и не успя да обясни поради слабото владеене на българския език. Образувано е досъдебно производство, лаконично уточниха от ОД на МВР – Стара Загора, нямало данни водачът да е бил пиян или дрогиран. Не се е наложило затваряне на аутобана и отклоняване на потока в резервен маршрут.

На изписаните върху страничните ламарини на обърнатото возило телефонни номера за връзка с фирмата не отговаряше никой. Автобусът бил собственост на казанлъшка фирма и бил взет на лизинг, стана ясно по-късно.

Петър ХРИСТОВ