Първи зумба фестивал ще се проведе в Стара Загора на 14 май

141

В събота (14 май) от 18:00 часа пред сградата на Община Стара Загора ще се проведе първият зумба фестивал. В рамките на феста градът ще посрещне 28 зумба инструктори от 13 града на страната.

Зумба маратони и фестивали се провеждат из цялата страна от много години, но в Града на липите това ще бъде първо издание. Мисията е да бъде повдигнат духът на старозагорци и гостите на града в началото на пролетта.

Организаторите са категорични, че на 14 май в Стара Загора ще има истинска цветна фиеста, празничен шарен карнавал от горещи латино и екзотични ритми и танци, взрив от настроение и емоции, запленяващи хореографии, изненади, награди…

Всичките 28 инструктори ще въвлекат присъстващите в магията на зумба. В рамките на близо три часа площадът пред Общината ще се превърне в щуро парти, което само лицензираните #Zumba инструктори в #България могат да сътворят, а те неусетно ще накарат публиката първо да си тактува с крак, после да пляска и накрая да танцува под огнените ритми.

„Във времена като сегашните всички ние имаме нужда от движение и усмивка, от откъсване от напрегнатото ежедневие поне за малко… Вярваме, че ще го постигнем точно в характерния стил и идея на зумба“, споделят организаторите на инициативата. Те припомнят, че увлекателната и уникална танцова фитнес програма Zumba, създадена преди повече от 20 години, има за цел точно това, чрез движение, музика, танц и позитивни послания да донесе здраве, натоварвайки физически чрез редица танцови и фитнес упражнения, и същевременно да разтовари психически всеки, докоснал се до забавните тренировки, водени от добре обучени, талантливи и позитивни инструктори.

В зумба фестивала могат да се включат всички, без изключение и ограничение за пол, възраст, външен вид, килограми, умения, възможности… Единственото условие е да донесат усмивките си!

Събитието е БЕЗПЛАТНО.

(СН)