Пускат движението по ремонтирания участък на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора

67

От утре, 8 юли, ще бъде отворено за движение на моторни превозни средства източното платно на бул. „Свети Патриарх Евтимий“ в Стара Загора, в отсечката от ул. „Иван Хаджихристов“ до пътя за „Екарисаж-Загоре“, съобщиха от Общината.

Преустановяването на потока от автомобили бе заради изпълнението на строително-монтажните работи по цялостно преасфалтиране на пътното платно. Дейностите включваха още усилване на траншеите на водопровод и канализация, полагане на геомрежа в участъци за усилване на пътната конструкция. В участъка е положена нова пътна маркировка от шприц пластик. Извършена е и частична подмяна на бордюри и тротоари, както и ремонт на локалното платно.

От Общината припомнят, че в края на февруари беше въведено в експлоатация и новоизграденото кръгово кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“, пътната връзка за град Раднево в кв. „Кольо Ганчев“, с което се цели цялостното подобряване на пътната мрежа, пропускателната способност и безопасността на движението в Стара Загора.

(СН)