ПУП на Индустриална зона „Загоре“ ще бъде гласуван в края на ноември

105
Идеен проект на Индустриална зона "Загоре"

На своето редовно заседание в края на месец ноември Общински съвет Стара Загора ще разгледа проекта за Подробен устройствен план на Индустриална зона „Загоре“. „Гласуването на предложението е изключително важно, защото одобрението му ни развързва ръцете да структурираме обществени поръчки за изработване на инфраструктурата. Наред с това ще можем да изпълним договорките си с потенциални клиенти, на които ще прехвърлим терени, за да поставим началото на развитието на новата Индустриална зона „Загоре““, обясни за медията ни председателят на местния парламент Таньо Брайков.

На редовното си заседание в края на месец септември старозагорските старейшини гласуваха даването на съгласие за допускане на изработването на ПУП, План за застрояване и План за регулация на зоната. Припомняме, че на 26-и септември Националната компания „Индустриални зони“ преведе 3.5 млн. лв. по сметките на Индустриална зона „Загоре“. Това е сумата, с която държавата участва като акционер в новосъздаденото дружество. На 5 октомври – Деня на Стара Загора, лично министърът на икономиката Емил Караниколов приветства кмета Живко Тодоров с присъединяването на града към семейството на индустриалните зони.

Към момента теренът, на който ще се изгражда икономическата зона, е с площ от 115 декара общинска земя, но неведнъж от борда на дружеството и местната власт обявяваха, че има готовност за разширяването й с още 120 – 150 декара. Ако на предстоящата ноемврийска сесия на Общинския съвет изготвеният ПУП получи одобрението на местния парламент, следва да бъдат оформени парцелите със съответните идентификатори и с подробен план на инфраструктурата, а след това ще бъде даден старт на процедурата по ЗОП за изграждане на прилежащата инфраструктура.

Живко ИВАНОВ