Прощаваме се с Иван Ласкин във вторник

76
Спомен от 2012 г. - минути след като Иван Ласкин получи от главния редактор на "Старозагорски новини" Йовка Николова отличителния знак за почетен член на редколегията

Във вторник (8 януари) в 12:30 ч в черквата „Св. Седмочисленици“ е поклонението пред Иван Ласкин, съобщи председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

Ръководството на БНТ обмисля да промени програмата и да се излъчи епизод от сериала „Хайка за вълци“ в памет на актьора. В сериала по романа на Ивайло Петров Ласкин играе Иван Шибилев и си партнира с приятеля си Чочо Пойорданов.

„Иван не беше тъжен човек, затова ще го запомним и изпратим с усмивка. Той беше от хората, които не споделяха, таяха в себе си какво им тежи, тъгата си. А когато душата е тъжна и тялото се разболява“, коментира пред „24 часа“ Христо  Мутафчиев, който е приятел с Ласкин от първите дни им студентски дни в НАТФИЗ.

„Иван Ласкин беше мъжкар и ще ни липсва“, заяви депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод кончината на актьора.

Много малко са хората, които винаги могат да изговарят истината директно, но според Рашидов Иван Ласкин е именно такъв.

Иван Ласкин почина днес във ВМА. Той отдавна имаше сериозни здравословни проблеми. В средата на септември бе приет по спешност във Втора градска болница. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба – баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора, разказаха тогава близки до него.

През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча“ превръща Ласкин в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци“ и „Дунав мост“.

От 2012 г. Иван Ласкин е почетен член на редколегията на „Старозагорски новини“. Той стана част от екипа ни при гостуването си в Града на липите, което той направи, за да се срещне в открит разговор със старозагорци.

Почивай в мир приятелю!