Проф. Герджиков потвърди, че е получил подкрепа от ГЕРБ за кандидатурата му за президент

187

Нервен Радев пак пробва да провокира Борисов – заговори за полата на Цецка Цачева и тогата на ректора

„Приех инициативен комитет да издигне кандидатурата ми за президент на Република България. Смятам, че мога да бъде полезен с качеството да олицетворявам единството на нацията. Работил съм в организации, които са сложни, ректор съм на най-големия български университет и съм председател на Съвета на ректорите, откъдето е и опитът ми да балансирам между хора с различни интереси“. Това заяви проф. Анастас Герджиков преди откриването на академичната учебна година в  Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Мотивировката му да се включи в президентската битка е, че това е моментът, в който политическото тяло е разпокъсано и да опита да помогне за обединение на всички партии и българи.

Проф. Герджиков потвърди, че говори с хора от дясното и дясноцентристкото пространство от месеци. През последната седмица е разбрал, че ГЕРБ е готова да го подкрепи.

„Ще приема подкрепа от всички партии, целта е да обединим всички партии и българи. Няма да откажа подкрепа на никого“.

Той заяви, че ще отговори на всички въпроси след 2 дни, когато ще бъде представен Инициативният му комитет.

„Аз имам пост, а и преди 5 години имах покана затова да участвам в президентските избори от една от най-големите политически партии“, каза още ректорът на СУ.

Междувременно държавният глава Румен Радев днес демонстрира  възпитание на високо държавническо ниво.

„Преди пет години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева! Сега се крие под тогата на ректора. Благодаря Ви!“, коментира съвсем лаконично Радев. Тези думи бяха изречени пред специализираната болница за рехабилитация на деца „Св. София“, която получи дарение от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ – апарат от най-ново поколение за робот-асистирана локомоторна терапия.

Радев вече на няколко пъти прави еднотипни опити да предизвика Бойко Борисов да се яви срещу него на президентските избори – стъпка, към която лидерът на ГЕРБ многократно демонстрира, че няма интерес. Изказванията на президента обаче с всеки негов опит стават все по-провокативни, като думите по повод полата на жена бяха неочакван ход.

Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков – философ, преподавател по римска литература и латински, Радев определи просто като „тога“, ясно показвайки пренебрежение към качествата му на евентуален опонент за „Дондуков“ 2.

Източник: tribune.bg