Протестиращ нападна пенсионерка на Орлов мост

75
Задържането на Петър Кърджилов

Криминално проявени от БОЕЦ са сред окупаторите на ключовото за София кръстовище

Настоящ протестър и бивш пиар на Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, намери начин да попадне в медийния обектив. Кърджилов нападна възрастна жена на „Орлов мост“ на живо в ефира на NOVA, докато самият той се беше наредил в групичката протестиращи на кръстовището на булевардите „Цариградско шосе“ и бул. „Евлоги и Христо Георгеви“, предаде dariknews.

Грозната сцена се разигра по време на живо включване, когато пенсионерката даваше интервю за телевизията и изрази недоволството си от блокирането на София.

„Първо те са нелегитимни, те нямат разрешение, аз също съм гражданка“, възмущаваше се възрастната жена по повод блокадите из центъра на столицата, а в този миг Кърджилов се приближи с чаша за кафе, пълна с вода, и я лисна в лицето й.

Пенсионерката се защити с удар с бастуна, а Кърджилов беше задържан.Тогава Кърджилов, облечен в жълта жилетка, се разкрещя бясно, викна й „Марш оттук!“ и лисна чашата си с кафе в лицето на жената, като се опита да й отнеме бастуна.

Протестиращият пиар на Иванчева се издразни, че пенсионерката е привърженик на управляващите и правителството.

След нападението самата пострадала с възмущение се обърна към медите: „Вижте лицата на протеста!“

Кърджилов е близък съратник на бившата кметица на „Младост“ – Иванчева, която е осъдена на първа инстанция за получаване на подкуп. Той беше пиар на община „Младост“ по време на мандата на Иванчева и продължава да се грижи за нейния имидж.

Кърджилов беше задържан от органите на реда на място и прибран в полицейския бус, а докато го отвеждаха, крещеше, че го боли от белезниците.

Междувременно стана известно, че двете лица от блокадата на „Орлов мост“, които рано тази сутрин отказаха да преговарят с представителите на Столичната община и на СДВР за облекчаване на трафика в София, се оказаха с криминални регистрации. По информация на dariknews, това са Тихомир Василев и Георги Георгиев от приближеното на банкера Цветан Василев сдружение БОЕЦ. Двамата охотно даваха интервюта в ефира на трите национални телевизии сутринта, като се заканваха, че няма да свалят блокадата на ключовото за София кръстовище.

Тихомир Василев и Георги Георгиев

Тихомир Валериев Василев е с криминална регистрация по член 172 б от Наказателния кодекс, посочва dariknews. Той е попаднал в полезрението на правоохранителните органи, защото е бил хванат да продава ментета на световноизвестни модни марки на пазара в „Люлин“. През миналата година му е повдигнато и обвинение от прокуратурата заради продажбата на тези ментета.

Със съвсем прясна криминална регистрация е и Георги Борисов Георгиев. През май тази година Георгиев е бил задържан от органите на ОДМВР-Видин и също се сдоби с криминална регистрация. Георгиев има обвинение и за хулиганство и причиняване на леки телесни повреди още през 2019 г., повдигнато от Видинската районна прокуратура, след като нападна журналистически екип на Канал 3. Нападението бе извършено на 5 юни 2019 г. във Видин, а на Георгиев бе наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Двамата са сред блокадажиите на кръстовището, които пречат на хора с увреждания и на пенсионерите да се придвижат с градския транспорт, а на останалите столичани – да отидат навреме на работа. Заради отнетото право на движение стотици граждани затрупаха Столична община със сигнали, че са осуетени гражданските им права.