Прокуратурата пое случая с нахапано от куче дете в Крън

237
Пострадалото момче

Районна прокуратура – Казанлък, е започнала разследване за инцидент, в който 10-годишно момче от Крън е било нахапано от домашен любимец от породата „Кане корсо“ на 30 май т.г.

Инцидентът е станал при опит на детето да погали кучето, което обаче се отскубнало от повода, на който го е водела 48-годишната му собственичка. Само бързата намеса на намиращи се в близост жители на градчето го спасила от по-тежки рани.

Нахапаното дете е било обгрижено от хирург в казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, където е било откарано от свои близки със сериозни наранявания по цялото тяло. Съгласно медицинско удостоверение, издадено от катедрата по „Съдебна медицина и патоанатомия“ при ТРУ – Стара Загора, по тялото на момчето са установени множество разкъсно-контузни рани от ухапванията, като тези травматични увреждания са причинили разстройство на здравето от характер на лека телесна повреда.

От Казанлъшката прокуратура уточняват, че разпоредено разследване за случилото се е за неположени достатъчни грижи от притежателката на породистото животно, което в НК е квалифицирано като престъпление по член 325 от НК.

Междувременно от РУ „Полиция“ – Казанлък, са издали предписание на собственичката на 50-килограмовото куче да го разхожда в бъдеще с намордник в съответствие със Закона на МВР и разпоредбите на общинската наредба.

Полицейската проверка е установила, че домашният любимец е надлежно регистриран, като е заплатена дължимата такса.

Петър ХРИСТОВ