Проектоправителството ще бъде представено вероятно до края на седмицата

65
Радостин Василев Снимка: БГНЕС

До края на седмицата вероятно ще има готов състав на правителство, излъчено от „Има такъв народ“. Това прогнозира пред журналисти депутатът от партията на Слави Трифонов Радостин Василев, предаде БНР.

„Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има. Сигурно сме готови. Знаете, че нашия политически кабинет не го консултираме с други. Ние го предлагаме! Eдинствено политиките споделяме на партиите в НС. Който реши – подкрепя, който не реши – не подкрепя. Така е най-справедливо. Тук не говорим за коалиции, нито говорим за някакъв порцион, раздаване на постове или преговори за политически позиции“, заяви Василев.

По-рано днес се проведоха експертни разговори по приоритети в областите  „Правосъдие“ и „Социална и бюджетна политика“. На срещата е обсъден вариант за предсрочно прекратяване на мандата на Висшия съдебен съвет, обяви депутатът от „Демократична България“ Атанас Славов.

Започналите днес разговори по работни групи са продължение на проведените в края на миналата седмица първи консултации на ръководно ниво в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет. По покана на партия „Има такъв народ“ в тези консултации участваха всички парламентарни формации без ГЕРБ/СДС.