Продължава регистрацията за прием в детските заведения в община Стара Загора

378

На 5 януари точно в 12:01 часа беше отворена системата за регистрация за прием в детските заведения на община Стара Загора за 2022 година. Родителите могат да подават заявления за прием в детски градини и за децата, които тази година навършват 3 години, т.е. родените през 2019 година, както и да се кандидатства за свободните места в забавачниците за деца, родени през 2018, 2017 и 2016 година, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Според Правилата за прием в детски градини регистрирането на заявления за участие в класиране е за всяка календарна година (регистрирано заявление през предходната година се заличава и ако детето не е прието, в началото на новата календарна година трябва да се регистрира с ново заявление и с нов входящ номер).

В първите два часа след старта на Електронната платформа за регистрация и редакция на заявления за участие в класирането са били подадени 519 заявления. Най-много – 503, са заявленията за деца, родени през 2019 г., които ще постъпят в първа група през есента.

„Общо 38 са групите в 27-те общински детски градини, които ще приемат навършили 3 години деца от септември. Места ще има за всички“, коментира Станимира Димитрова, началник-отдел „Образование“ в Община Стара Загора. По думите й условията в детските заведения са много добри, а персоналът е всеотдаен и компетентен.

Графиците за предстоящите през 2022 г. класирания за детски градини и яслени групи са публикувани в специализирания раздел за прием в детски заведения на сайта на Община Стара Загора в меню „Класирания“.

Регистрацията за прием продължава.

(СН)