Продължава преасфалтирането на улици в Стара Загора

192

В началото на настоящата седмица ремонтните дейности по инфраструктурата в Стара Загора се пренесоха на улица „Димчо Стаев“. Най-голяма е активността в отсечката южно от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ до кръговото движение с бул. „Славянски“. В този участък шофьорите трябва да карат с повишено внимание, тъй като на много места асфалтът е отстранен и предстои почистване, грундиране и след това полагане на нов асфалт.

Пред „Старозагорски новини“ ресорният зам.-кмет Янчо Калоянов обясни, че работата по „Димчо Стаев“ ще продължи до края на седмицата. Той посочи, че спазването на технологичните изисквания не позволява на фирмата-изпълнител да запълва фрезованите участъци мигновено. „Възможно е да създаваме временно неудобство, но всичко се прави с цел по-добро придвижване на превозните средства. Има обаче технологично време, което изпълнителят е длъжен да спазва. Работи се много добре, организирано и дисциплинирано и много бързо се асфалтират вече фрезованите участъци“, заяви Калоянов.

Зам.-кметът подчерта, че работата по ремонта на инфраструктурата в Стара Загора ще продължи. Частичен ремонт е извършен и на ул. „Мусала“ в ромския квартал „Лозенец“, а в следващите дни предстои да стартират дейности и по бул. „Славянски“. „След това работата ще продължи по една от най-важните пътни артерии на Стара Загора – бул. „Патриарх Евтимий“, допълни Янчо Калоянов. Той подчерта, че паралелно с ремонтите на улиците ще се извърши и полагане на сигнална маркировка върху изкърпените участъци, като приоритетно това ще бъде направено на пешеходни пътеки.

Активната работа продължава и в източната част на града, където на няколко кръстовища и по протежението на бул. „Крайречен“ се извършва обновяване на тротоари и пешеходни алеи.

Живко ИВАНОВ