Продават „Берое“ без задължения

1163
Народният представител Атанас Михнев се появи с атрибути на ПФК "Берое" не само в Народното събрание, когато зададе въпрос към министъра на енергетиката за съдбата на ПФК "Берое", но и на брифинга на ПП в неделя

„По решение на МС футболният клуб „Берое“ ще бъде прехвърлен на новите собственици без задължения, тоест с покрити текущи задължения“. Това съобщи за „Старозагорски новини“ народният представител от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев.

„Обединението, което назрява в Стара Загора около „Берое“, да работи спокойно. И като бероец призовавам всички старозагорци да бъдем заедно на стадиона за любимия отбор в началото на следващия полусезон“, допълни Михнев.

Медията ни припомня, че след решението на БЕХ на 23 декември м.г. същия ден ТЕЦ „Марица изток 2“, който години наред беше собственик на Професионалния футболен клуб, обяви продажбата на 100% от акциите му.

По информация на изпълнителния директор на ПФК „Берое“ Илко Русев понастоящем клубът има 400 000 лв. задължения за възнаграждения на персонал, футболисти и спортно-технически щаб за декември м.г. и задължения към контрагенти. Под въпрос е и платеният наполовина подготвителен лагер в Турция.

Дали и кога покриването на задълженията на ПФК „Берое“ ще стане факт предстои да научим.

(СН)