Проверяват старозагорска връзка в наркооранжерия насред Сливен

111
В плантацията са открити и иззети 556 саксии с близо двуметрови растения

Модерно обзаведена с луминисцентно осветление, нагревателни лампи, вентилатори и въздуховоди плантация за отглеждане на холандски сорт канабис разкриха криминалисти в центъра на Сливен, само на метри от съдебната палата.

Оранжерията е била изградена в подземията на наскоро въведена в експлоатация офис-сграда, при обиска служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ преброили 556 саксии със засадени в тях стръкове, някои от които са достигнали височина от 1.8 – 2 м. Иззети са били и 100 грама изсушена вече и приготвена за експедиция листна маса от наркотичното растение.

На място са били задържани непознатите на криминалистите „агрономи“ Веселин К. и Антон Х. на по 30 и 39 години, при обиските на дрехите и ползваните от тях автомобили са иззети сериозни парични суми в левове и евро, както и други предмети, имащи отношение към престъпната им дейност.

В подземията на тази луксозна сграда на сливенската улица „Раковска“ (само на 20 метра от Съдебната палата) е намерена незаконната оранжерия

Според запознати за създаването на условията „инвеститорите“ са похарчили първоначално минимум 10 000 лв. Същият източник твърди, че по-възрастният от арестуваните има нелош бизнес в Стара Загора и на практика през по-голямата част от времето пребивавал в Града на липите. Те не изключват възможността първоначалният капитал да е предоставен от старозагорски лихвар, при условие че част от „реколтата“ ще бъде пласирана в Стара Загора.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Сливен, образувано е досъдебно производство. В сряда бе извършена и проверка относно законността за присъединяването на двете подземия към електропреносната мрежа.

Петър ХРИСТОВ