Провали се републиканското първенство по шосейно колоездене за деца в Стара Загора

172
Попарени надежди

Спор за пари и лоша преценка на служебни лица спря старта на 116 малки колоездачи

Републиканското първенство по шосейно колоездене за деца в Стара Загора, обявено за 11 и 12 юни, се провали. 116 момчета и момичета от 12 клуба по колоездене не можаха да стартират в индивидуалната и отборна надпревара по часовник и критерий на 15 и 25 км.

Председателят на Българския колоездачен съюз Евгени Димитров заяви, че причините състезанието да не се проведе са споровете за заплащането на съдиите и недооценената ситуация с охраната на трасето от заместника на Димитров в съюза Тодор Колев. „Домакините от клуб „Верея“ в лицето на Стефан Христов, старозагорската полиция и Община Стара Загора бяха направили добра организация. Моят заместник Тодор Колев обаче не е направил всички необходими проверки и действия, за да се обезпечи състезанието“, сподели Евгени Димитров. Той изрази дълбокото си разочарование от създалата се ситуация и бе категоричен, че състезанието е провалено тенденциозно, което не заслужават нито децата-участници в него, нито Стара Загора като домакин. Димитров разкри още, че в последно време има сериозни спорове между ръководството на колоездачния съюз и съдиите относно тяхното заплащане. За съжаление и тези недоразумения са били сред причините състезанието да не се проведе. Според Евгени Димитров самите треньори от клубовете са можели да се намесят и да помогнат за обезпечаването на състезанието, но желание за това от тяхна страна е липсвало.

„Ще свикам Управителния съвет на Българския колоездачен съюз, за да разгледаме случая, но каквито и мерки да бъдат взети, те не могат да изтрият негативните емоции, които бяха причинени на децата. Много жалко!“, заключи Евгени Димитров.

Десислав ТЕНЕВ