Пробонабиращ кабинет за COVID-19 започва работа в ДКЦ Поликлиника – Казанлък

58

От понеделник Община Казанлък отваря кабинет за тестване за COVID-19. Пробонабиращият кабинет е разположен на първия етаж на ДКЦ Поликлиника, откъм южната страна на сградата, за да се избегне смесване на потоците при пациентите. При спазване на всички противоепидемични мерки от 14:00 часа до 17:30 часа там ще може да се тестват безплатно хора със симптоми, насочени от общопрактикуващи лекари с талон. Тестването първо ще е с бърз антигенен тест за първоначална диагноза, а при положителен резултат – проба с PCR. За пациенти, които нямат талон за насочване от личен лекар, но искат да направят изследване, тестването с бързите антигенни тестове ще се заплаща с потребителска такса и 15 лв. При позитивен резултат здравноосигуреният трябва да се свърже със своя личен лекар, който да назначи направление за PCR. Хора, които не са здравноосигурени и имат симптоми, направления за PCR-тест ще се издават от РЗИ.

За пациенти със симптоми за COVID-19 в ДКЦ Поликлиника – Казанлък, е направена организация по часове: за преглед от общопрактикуващите лекари от 16:30 до 17:30 часа; за рентгенови снимки от 13:00 до 17:30 часа. През останалото ще се приемат всички останали пациенти.

В ДКЦ Поликлиника работи и дежурен кабинет – No 64 на втори етаж. Приемът на пациенти в работни дни е от 20:00 до 8:00 часа. В събота и неделя кабинетът работи денонощно, без прекъсване.

(СН)