Пробваха палеж на камион в Зетьово

150

Опит за палеж на товарен „Мерцедес“ е регистриран на една от улиците на чирпанското село Зетьово. Сигналът е бил подаден към 9:50 часа на 16 април в РУ – Чирпан, от притежателя на возилото, 36-годишния Георги Н. При оглед на място, в близост до обгорялата лява предна гума, полицаите открили полустопена пластмасова бутилка със следи от лесногорима течност. Мерцедесът бил паркиран в съседна на дома на притежателя му улица предния ден, малко след завръщането му от пътуване до Германия.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 от НК. Според кмета на Зетьово Иван Ганев не била изключена и версията подпалвачът да е объркал „обекта“, защото собственикът отричал да е получавал някакви заплахи, нямало данни да е влизал и в конфликт с някой от местните жители.

Това е пореден тежък инцидент в селото, където живеят около 1 500 души, след като в края на миналата седмица 24-годишният гастарбайтер в Германия Иван Славов нахлу със свои приятели в дома на 41-годишния Тодор Василев и го преби с бокс, при побоя пострада и съжителката на домакина Анифе.

Часове след сигнала за побоя Славов е бил отведен в полицията, но на следващия ден е бил пуснат на свобода, коментираха жители на Зетьово.

Петър ХРИСТОВ