Присъдиха 82 месеца затвор за дрогиран шофьор, причинил катастрофа със загинало 18-годишно момче

386

Ефективна присъда от 6 години и 4 месеца престой зад решетките постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо подсъдим за пътна катастрофа, при която е загинал 18-годишен младеж, а 14-годишен е пострадал тежко.

В хода на досъдебното производство е изяснено, че подсъдимият Жеко Б., на 26 години, на 5 май 2018 година е седнал зад волана на лек автомобил БМВ със старозагорска регистрация след употребата на метамфетамини. Катастрофата е станала към 16:30 часа по пътя за село Дълбоки, когато автомобилът, управляван от подсъдимия, движещ се със скорост 135 км/час при ограничение от 90 км/час, се е ударил в излизащ от зоната на бензиностанция „Опел“, след което се врязал в дърво. На място е загинал 18-годишният Асен А., а 14-годишният Ангел М. е получил изключително тежка фрактура.

Подсъдимият е признал изцяло вината си и отказал разпит на свидетели и събиране на допълнителни доказателства. Делото е преминало в условията на съкратено следствие, в резултат на което присъдата е била намалена с 1/3.

26-годишният мъж ще изтърпи допълнително още 6 месеца от предходно осъждане, пак за шофиране под влияние на дрога. Съдът е отнел книжката на Жеко Б. за 7-годишен срок.

Петър ХРИСТОВ