Приключи един от най-мащабните проекти в Казанлък за близо 5.6 млн. лв.

111

Цветан Цветанов уважи официалното откриване на 4 реновирани улици и 2 междублокови пространства в ж.к. „Изток“

Официалните церемонии по откриване на 4 улици и 2 междублокови пространства, реконструирани и рехабилитирани в рамките на проект „Обновяване на градската среда в град Казанлък“, се състоя днес в ж.к. „Изток“. Той бе на стойност близо 5 600 000 лв., осигурени от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., без съфинансиране от Община Казанлък.

Гости на церемонията бяха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутати от Старозагорски избирателен район, представители на местната управа и на фирмите-изпълнители, жители на ж.к. „Изток“.

Като още една „сбъдната дългогодишна мечта“ определи облагородения район кметът на Казанлък Галина Стоянова.

От създаването на квартала през 60-те и 70-те години на миналия век под името ж.к. „Източно разширение“ във времето той се разраства до най-големия казанлъшки жилищен комплекс „Изток“. В 60-те жилищни блока живеят близо 13 000 души, повече от една пета от общия брой казанлъчани. За половинвековното си съществуване това е първото цялостно обновяване на значителни по големина жилищни зони в него.

„Нека да съхраним това, което е направено, за всички положени усилия! Всеки един, който живее тук, който ще гостува тук, ще се възхищава на направените площадки, пълни с деца“, призова Цветан Цветанов. Той заяви подкрепата на правителството към големите усилия на „мъжкото момиче на Казанлък“ (б.р. кмета Галина Стоянова) да го прави все по-добро място за живеене. От сигналите в разговорите си с местните хора и оплакванията, че новите улици се превръщат в скоростни отсечки, Цветанов отправи и още един призив: „Самите ние да се пазим взаимно!“.

Благодарности за преобразяването на квартала поднесоха дългогодишни жители, а тържествен водосвет благослови пожеланията към казанлъчани да се радват на придобивките, да ги поддържат и пазят.

(СН)