Прибраха зад решетките „шампион“ с 40 присъди

70

Изтърпял до сега 40 ефективни наказания апаш от Стара Загора за пореден път попадна зад решетките по обвинение, че на два пъти само за една нощ е проникнал в апартамент и е задигнал 350 лв. и златни накити от 60-годишната им собственичка.

Сигналът за бруталната кражба е получен рано сутринта на 29 октомври, според жертвата крадец е проникнал в апартамента й на улица „Васил Левски“ във времето между 9:00 часа на 27 октомври и 20:00 часа на следващия ден, като е разбил заключващия механизъм на вратопрозорец.

За броени часове криминалистите от Второ РУ „Полиция“ влезли по дирите на А.К., който за последно напуснал затворническата килия през юни т.г.

При обиска в дома му били открити част от накитите – венчална халка и пръстен, останалите апашът успял да шитне в заложна къща, а парите изхарчил.

Районният съд в Стара Загора е постановил постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“, защото имало опасност крадецът да се укрие и да извърши ново престъпление, последният грабеж е в условията на опасен рецидив.

Петър ХРИСТОВ