Прибраха в ареста 19-годишен ветеран с 16 присъди

102

Истински ветеран, който до навършването на 19-годишнината си вече е натрупал рекордните 16 присъди зад гърба си, отново попадна за постоянно в ареста.

Излезлият от килията на 2 ноември, където изтърпял наказание за кражба от 8 месеца затвор, Спас С. бил спипан надрусан и с откраднат автомобил на центъра на град Мъглиж късно вечерта на 28 декември. При опит да бъде спрян за проверка, младежът натиснал яко педала за газта на чуждия „Опел Фронтера“ и устроил истински екшън по улиците на градчето, докато в крайна сметка бил задържан насред гориста местност.

В хода на първоначалната проверка станало ясно, че Спас задигнал автомобила от паркинг на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в родната си Стара Загора, след което „гостувал“ на свои приятели в Казанлък, където се надрусал солидно с амфети.

При обиска в жабката на колата били открити малки количества кокаин и марихуана.

Първоначално Спас С. е бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа, повдигнати са му две обвинения: за присвояване на МПС и за шофиране под въздействие на наркотици, и двете са в условията на тежък рецидив. Районният съд в Казанлък е преценил, че досегашната биография на тийнейджъра предполага нови престъпния дейния и затова е постановена най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Запознати с миналото на старозагореца разказват, че за пръв път е попаднал в полезрението на криминалистите едва 13-годишен, месец след като родителите му заминали в чужбина на работа и го оставили на грижите на баба му.

Петър ХРИСТОВ