„Прелестите на изневярата“ е първият премиерен спектакъл на ДТ „Гео Милев“

71

На 10 януари от 19:00 часа на голяма сцена ще се състои първата премиера на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора, за 2019 година – лиричната комедия в пет епизода „Прелестите на изневярата“ от Валентин Красногоров.

Постановката и адаптацията са дело на Христофор Недков, сценографията и костюмите – на Мария Диманова, музикалната среда и пластиката – на Анна Мария Недкова.

„Какво същество е човекът?!… Съвършен организъм, дух и тяло в едно цяло?… Изтъкан от емоции, чувства, надежди, амбиции, мечти, фантазии… Прашинка и вселена, разум и безумие. Ето го – вечния търсач на голямата любов, дарен с ненаситната жажда за нежност, ласка, разбиране! Готов да оглупява до безумие, да се хвърля в бездни и пропасти, без да му мисли… Смешен и тъжен в своите пориви и страхове, силен и слаб, велик или жалък… Просто човек – на който нищо човешко не му е чуждо, който вечно търси любовта – все по-нова, по-силна, по-различна, по-истинска, по-засищаща тази вечна, неутолима жажда!…“, гласят редове от режисьорската тетрадка.

В петте епизода участват:

в „Прелестите на изневярата“ – Миленка Сотирова и Кольо Стайков;
в „Ние никога не се караме“ – Кольо Стайков и Елена Азалова;
в „Такива ми ти работи“ – Илина Илиева и Иван Калошев;
в „Семейни сцени“ – Иван Калошев и Миленка Сотирова;
в „Женска орисия“ – Елена Азалова и Илина Илиева.
През януари спектакълът ще бъде представен пред старозагорската публика на 16-и и 31-ви.

(СН)