Преизбраният председател на Окръжен съд – Стара Загора, официално встъпи в длъжност

68
Красимир Георгиев днес подписа акта за встъпване в длъжност пред председателя на Апелативен съд - Пловдив, Магдалина Иванова

Съдия Красимир Георгиев, на когото съдийската колегия на ВСС гласува за втори път доверие, избирайки го за административен ръководител на Окръжен съд – Стара Загора, подписа акта си за встъпване пред председателя на Апелативен съд – Пловдив – Магдалина Иванова, на официална церемония в присъствието на съдиите от Окръжния съд.

Припомняме, че на 29 септември 2020 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с пълно единодушие от 10 гласа подкрепи Красимир Георгиев за втори мандат като председател на съда.

Членовете на съвета изразиха подкрепата си, позовавайки се на неговия професионален потенциал, кариерно развитие, доказани етични качества и отношение към магистратите и съдебните служители, както и съпричастността му към проблемите на съдилищата.

Красимир Георгиев повече от 23 години работи единствено като съдия в Старозагорския съдебен район, което го мотивира да продължава са създава оптимални условия на работа на съдиите и служителите, водещо до повишаването на общественото доверие към съда, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

(СН)