Президентът на ЕНП Жозеф Дол: Социалистите завиждат, защото Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа

713

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се срещна в петък с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Разговорът се проведе преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите в София. Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. „От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат, е да говорят за Бойко и какво прави Бойко“, коментира Дол.

Жозеф Дол е поздравил българските градоначалници за успешното развитие на българските региони в последните години. По думите му управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП подчертал, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изразил увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците от своя страна са коментирали, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове е дал своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя, като са дали примери от регионите, които управляват. Президентът на ЕНП е определил, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и уточнил, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните-членки. „България се доказа като надежден партньор и отговорна страна-членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години“, обяснил още Жозеф Дол.

По време на срещата си с българските кметове и председатели на Общински съвети от цялата страна президентът на ЕНП е изразил задоволството си, че те живеят с проблемите на хората на населените места, които ръководят. Той ги посъветвал да следват примера на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е направил така, че т.нар. политическите елити да остават на равнището на проблемите на хората.

„Вие познавате семействата, развитието на регионите, работните места, вие сте корените на вашата партия – ГЕРБ. Благодаря на моите приятели Бойко и Цветан, които ме послушаха при формирането на ГЕРБ и днес успехът на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек“, добавил Дол. Той е бил категоричен, че успехите, иновациите и развитието на региони като София, Варна, Бургас, Габрово и други се дължат на силните кметове от ГЕРБ.

Жозеф Дол подчертал, че за ГЕРБ, като част от семейството на ЕНП, най-важното е всички избиратели да отидат до урните и да гласуват на следващите избори, защото това е гаранция за успеха на ГЕРБ. Tой е бил категоричен също, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар. „Въпреки че пое поста по време на средата на мандата, тя показа, че само една решителна жена като нея може толкова бързо да се ориентира в ситуацията. Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС“, добавил Дол. По думите му това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент.

(СН)