Предстои основен ремонт на централния участък от ул. „Св. княз Борис I“ в Стара Загора

201

В Стара Загора предстои стартирането на проект за цялостен ремонт и обновяване на централната улица „Св. княз Борис I“ в участъка между булевардите „Руски“ и „Св. патриарх Евтимий“. Сумата, която е отделена за проекта, възлиза на около 800 000 лв., съобщи за медията ни ресорният зам.-кмет Янчо Калоянов. В плановете за ремонт на намиращия се в много лошо състояние участък влизат асфалтиране на пътното платно, което в посочения участък преимуществено е с павета, нови тротоари, подмяна на бордюрите и обновяване на дървесната растителност, където това е необходимо. „Реализацията на този ремонт е изключително важна задача, която си поставяме през настоящата година. С него ще бъде променен чувствително обликът на града“, обясни Калоянов.

Работата по 500-метровия участък по ул. „Св. княз Борис I“ ще започне след приключване на работата по бул. „Руски“. Целта е да бъде избегнато фактическото блокиране на движението в двете посоки.

На журналистическото ни питане на какъв етап е работата по бул. „Руски“, Янчо Калоянов заяви, че се работи интензивно, но е необходимо още малко време, за да бъде проектът напълно завършен. От гледна точка на трафика в централната част по булеварда се работи на етапи. „Правим всичко възможно да не възпрепятстваме движението, но все пак трябва да е ясно, че се извършва основен ремонт. Предстои да бъдат положени два пласта асфалт в участъка между ул. „Ген. Столетов“ и ул. „Ген. Гурко“, а след това ще бъде положена и пътна маркировка“, уточни зам.-кметът.

През настоящата година Община Стара Загора ще продължи с отделянето на ресурс за подобряване на инфраструктурата в кварталите. По това направление предстои да бъде ремонтирана ключова улица в кв. „Три чучура-север“, по която в момента се движи общественият транспорт. Янчо Калоянов припомни, че преди 2 години в района бе реализиран проект по ПУДООС за подмяна на ВиК мрежата, с който се извърши обновяване и на няколко улици.

Зам.-кметът съобщи още, че се работи в график по разширяването на парк „Артилерийски“ и продължението на ул. „Христо Ботев“. В района на ул. „Одринска епопея“ вече е оформено кръговото кръстовище, от което ще започва продължението на „Христо Ботев“. „Много задачи имаме през пролетта. Работи се на широк фронт. Община Стара Загора ще продължи политиката си по обновяване на междублоковите пространства“, допълни Янчо Калоянов.

Живко ИВАНОВ