Представят филма „Обичам те, Бойдин“ първо в Стара Загора

62

Премиера на игралния филм „Обичам те, Бойдин“ организира Община Стара Загора на 12 октомври от 19:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. На нея ще присъстват режисьорът и продуцент Борислав Михайловски, актьорите Деян Донков, Александър Методиев и Иван Несторов, и авторът на музиката във филма Давид Кокончев.

„Обичам те, Бойдин“ вече имаше световна премиера на 42-ия филмов фестивал в Монреал, участва в 23-ия „София филм фест“, където спечели наградата на младежкото жури за дебют, както и в 27-ия Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ във Варна.

Копродуценти на филма са Александър Крумов и Александър Методиев. Главната роля се изпълнява от Деян Донков, негови партньори са Меглена Караламбова, Иван Несторов, Иван Савов и др.

„Желанието ни е да направим премиера на нов български дебютен филм за страната първо за старозагорската публика, която има вкус към изкуство и култура“, коментира Борислав Михайловски.

„Обичам те, Бойдин“ е филм за съдбовния избор и равносметката, пред които се изправя всеки човек. Рекламистът Бойдин (Деян Донков) се включва в протестите, залели улиците на София през лятото на 2013 година. Възрастните му близки са отчуждени, дъщеря му губи доверие в него, а кариерата му се проваля. Взаимоотношенията на Бойдин с околния свят се развиват, както и със самия него. Пред него стои нелеката задача да пребори собствените си травми.

В размирното лято на 2013 година животът на Боги изглежда като поредица от житейски провали заради проблем с алкохола. И когато 92-годишният му дядо претърпява операция, Боги се отдава на грижи за живота на възрастния човек. В тези напрегнати дни на старческа деменция и спомени от детството той успява да намери рецепта за собственото си спасение.

(СН)