Представиха новия беройски екип за Сезон 2019/20

54

Новите мачови фланелки на представителния футболен отбор на „Берое“ за Сезон 2019/20 бяха презентирани с удоволствие от официалния сайт на клуба.

За поредна година екипът на заралии е с уникален дизайн, изработен специално за клуба и е от немския производител на спортни стоки Uhlsport, който ще бъде партньор на клуба и през тази кампания. Титулярният екип е в традиционното зелено, вторият екип е бял, а третият избор е в графит…

„Берое“ отново се обръща към своята идентичност, към своето родно място в сърцето на Тракия. Тази година върху гърдите на играчите е вплетена стилизирана тракийска шевица от края на XIX век, чийто оригинал се съхранява във фонда на отдел „Етнография“ към Регионалния исторически музей – Стара Загора!

Като посланик на Града на липите „Берое“ продължава да популяризира отличителните черти на Стара Загора и региона. Нашата фланелка е нашият символ, така, както носията е един своеобразен визуален свят, който ни помага да разчетем по-добре историята си. Защото тя не е символ от миналото. Тя е в нашето настояще и бъдеще. Тя е част от ежедневието ни. Така, както е била за нашите предци…

Оригиналната шевица, използвана като отправна точка в новия екип, е изработена на стан с вълнени конци с техниката „вадене“. Изтъкани са различни стилизирани разноцветни геометрични елементи – ромб, квадрат, триъгълник, вплетени един в друг. Орнаментите присъстват и на трите разцветки на екипа.

Освен емблемата на клуба и на производителя върху екипите са разположени и логата на основните рекламодатели – REFAN и AJAX Group. В тениската отново е използван и специално създаденият шрифт „Заралитик“. Неповторимостта и оригиналността на шевицата е вплетена и над имената на футболистите на „Берое“.

ПФК „Берое“ благодари за идеята на Елена Янкова – служител в РИМ – Стара Загора, и запален фен на отбора, която не пропуска мач на „зелено-белите“ както под Аязмото, така и навън!

Новите екипи на „Берое“ за сезон 2019/20 ще бъдат пуснати в продажба до първия домакински двубой на тима единствено в официалния фенмагазин на клуба, който се намира на козирката на стадиона под Аязмото – до входа с големите стълби от юг…

Виктор БОЙЧЕВ