Представител на ДПС оглави и Общинския съвет в Гурково

177

Зам.-областният управител Петя Чакърова закле на 12 ноември новоизбрания кмет на община Гурково Мариян Цонев, кметовете на кметства и 13-те общински съветници.

Новият кмет на общината бе издигнат от ДПС и спечели балотажа с 16 гласа преднина пред кандидата на ГЕРБ Иван Иванов, а заради подадена жалба преди няколко дни Административният съд в Стара Загора разпореди повторно броене на бюлетините.

По време на тържествената сесия Цонев е благодарил на своите съграждани за доверието, което са му гласували и е обещал да работи за хората на Гурково и за по-доброто бъдеще на града.

За председател на местния Общински съвет са били номинирани двама кандидати – Гочо Гочев от ДПС и Добринка Кръстева от „БСП за България“. От ПП ГЕРБ не са направили предложение за поста. След тайно гласуване, със 7 гласа „за“, за председател на ОбС е бил избран представителят на ДПС.

По традиция по време на сесията е била отслужена тържествена Света литургия за здраве и благоденствие на община Гурково, от отец Иван Стоянов, архиерейски наместник от Новозагорската епархия.

(СН)