Представителна зала за бадминтон и други спортове ще бъде изградена в Стара Загора

71
Европейските шампиони Пламен Михалев и Тихомир Киров получиха от председателя на УС на Спортен клуб "Бадминтон" Христо Михалев чек от 2 000 лв.

„Усилията ни са насочени към изграждане на представителна зала за бадминтон, която ще се ползва и от други спортове, и смятам, че ще можем още следващата година да започнем изграждането й“. Това съобщи в петък кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на срещата си с Пламен Михалев и Тихомир Киров – европейски шампиони по бадминтон в групата 40+.

Кметът уточни, че желанието на клуба е това да се случи в сградата на БСФС, за което има проект и издадено преди 3 години строително разрешително.

По проект залата ще е многофункционална и ще може да приема по 100 състезатели на час. Тя ще струва около 3 млн. лв., които ще бъдат осигурени от Общината.

Към настоящия момент опозиционери на идеята били от клуба по тенис. Живко Тодоров обаче уточни, че ако се проведат необходимите разговори и се намерят допирните точки, може да се пристъпи към изграждане на залата, от която Стара Загора има нужда.

„Стара Загора е столица на бадминтона в България“, заяви пред медиите Христо Михалев, председател на Управителния съвет на Спортен клуб „Бадминтон“. Той похвали двамата шампиони, които успели да победят всичките си съперници, не са загубили нито един гейм, макар че са тренирали усърдно само три месеца по два часа сутрин и вечер. Европейското първенство се е провело в Гуадалахара в края на септември. В него са участвали 1 260 състезатели и се определя като най-голямото европейско състезание досега. „Пожелавам им да устоят европейската титла, а догодина има и световно първенство“, обясни Михалев.

Двамата състезатели споделиха, че им се е паднал най-тежкия жребий, но са успели да победят в мачовете. На финала са се наложили над двойка състезатели от Швейцария и Дания. И двамата са на по 41 години. За пръв път са играли един срещу друг, когато са били седемгодишни. Оттогава са все заедно. И двамата не скриха, че имат желание и за световна титла догодина в Полша.

(СН)