Представители на бизнеса залесиха бъдещ парк край кв. „Лозенец“

35
Момент от засаждането на широколистните фиданки на мястото, където след години ще се оформи най-новият старозагорски парк "Борова гора"

300 широколистни дръвчета бяха засадени в събота в района на бъдещия парк „Борова гора“, в близост до ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора. В инициативата под надслов „Засади за бъдеще! Дай пример!“ се включиха представители на местната фирма „Ате Пласт“, в партньорство с ПроКредит банк и Разсадник за декоративни растения „Интродукция – Георгиев и сие“.

Залесяването на терена, който преди три години бе разчистен от незаконно изградени там паянтови къщи, е в подкрепа на идеята, лансирана от кмета на общината Живко Тодоров, Стара Загора да се превърне в един от най-зелените български градове.

„Като отговорна компания ние работим в насока развитие и опазването на околната среда не само чрез своите зелени продуктови решения за бизнеса, но и чрез нашите устойчиви каузи, в които се включват и служителите ни. Стартирахме засаждане на мини гора – гората на „Ате Пласт“, и целта ни е това да стане традиция и пример и за другите фирми в града – една устойчива инициатива, която може да окаже огромно положително въздействие. Само засаждането на млади дървета може да обърне климатичните промени, които са вече факт“, коментира собственичката и управител на дружеството Мария Жекова, която е и общински съветник.

Кампанията „Засади за бъдеще! Дай пример!“ ще продължи с поредица от действия – засаждане на още дръвчета и периодична грижа за тях, за да могат да оцелеят. Тя е и продължение на инициативите на „Ате Пласт“ от пролетта и есента „Да започнем на чисто“ (когато служителите на старозагорската фирма почистиха територии около своите производствени бази) и „Доброто за пример!“ (кампанията за събиране на пластмасови капачки).

Христо ДИМИТРОВ