Предсрочни парламентарни избори няма да има, категорични са от ГЕРБ

145
Близо 160 души взеха участие в проведената на Старозагорските минерални бани Регионална политическа академия на ГЕРБ

Борисов определи като фалшива новина, че ще подава оставка след европредседателството ни

По време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора, министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че няма да подава оставка, след като мине европредседателството ни, а версията за оставка той определи като поредната фалшива новина от страна на опозицията. „Никога досега не е имало такава стабилност в държавата. Растат доходите и брутният вътрешен продукт. И аз искам двойно да увеличим заплатите, но трябва да има растеж в икономиката. Интересът към нас и Балканите благодарение на работата, която свършихме, е факт. За първи път китайски премиер ще дойде за четири дни в България. Очаквам и Тереза Мей“, съобщи министър-председателят.

„За тази година 22 000 деца повече сме вкарали в училищата. Ако не са там, отиват или в чистотата, или престъпници – нямат трети вариант. Една нация – трябва да се стегне и да работи. Ще успяват онези, които учат, преквалифицират се, които могат – тогава ще растат и брутният вътрешен продукт, и заплатите. Не трябва да се лъжат хората – имаш ли повече от три приоритета, няма да направиш нищо. Затова най-важното за нас е образованието. Като бях кмет на София, 40 градини бяха приватизирали и откраднали“, припомни Борисов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък беше категоричен, че предсрочните парламентарни избори не стоят на дневен ред в държавата. „Ангажиментът ни е четиригодишен мандат. Най-важното в момента е силната местна власт да бъде гарантирана от изпълнителната власт и държавата. Управлението на местната власт и на държавата е благодарение на подкрепата, която сме получили от хората. Политическите ни опоненти смятат, че внушенията и скандалите ще им донесат повече политически дивидент, а така се губи доверието на хората“, посочи Цветанов. Според него около 1000 са проведените мероприятия, свързани с председателството на Съвета на Европа. „Стараем се през това време да подобрим политическата култура. Силата на председателството е, че ще се даде обективна оценка за лидерството на Борисов, ще е и оценка към всички администрации, ангажирани в процеса“, обясни Цветанов и допълни, че през последните години популизмът в не малко от страните членки на ЕС взема връх. „И тук е мястото на кметовете, общинските съветници, министрите и депутатите да обясняват на хората какво сме направили и постигнали през последните години, за да не позволим популизмът да надделее“, посъветва той.

„В ГЕРБ сме отговорни, показваме видими резултати и имаме успехи в местната власт. Всички знаем как изглеждаха преди Стара Загора и Казанлък и как са променени днес от Живко Тодоров, Галина Стоянова и техните екипи. Хората им повярваха и не сгрешиха. Нека не чакаме последния момент за предстоящите местни избори“, призова Цветанов и допълни, че има места, където са готови с кандидатите за предстоящите догодина местни избори, както и с част от листите за общински съветници.

(СН)