Предизборният щаб на „Изправи се! Мутри вън!“ е на метри от офиса на ГЕРБ в Стара Загора

970

В събота Мая Манолова откри предизборния щаб на „Изправи се! Мутри вън!“ в Стара Загора в присъствие на част от коалиционните си партньори от ЗНС и ДБГ. Той е в центъра на града – на бул. „Методий Кусев“ No 7, буквално на метри от офиса на ПП ГЕРБ.

Пред медиите Манолова представи част от кандидатите за народни представители от листата на коалицията. Сред тях са: Светослав Колев (вляво на снимката), изпълнителен директор на „Индустриална зона – Казанлък“, Славяна Орачева, финансист-икономист, банкер, застраховател, също от Казанлък, както и кандидатът за кмет на община Мъглиж Златко Острешев.

Предстои да бъде определен водачът на листата, но по думите на Манолова това ще се реши след разговори с местните структури и с партньорите им. Очаква се до края на седмицата листата за Старозагорски избирателен район да бъде готова.

„Тук Земеделският народен съюз има силна структура, те са наш уважаван партньор, в разговори между „Изправи се.БГ“, Движение „България на гражданите“, които също имат силна структура, ще стигнем с общо решение как ще изглежда листата. Тя ще бъде предимно с граждански лица с различни професии, ще има хора от протестите, няма предложения на партийни активисти“, заяви Манолова. И допълни, че в листата ще има и миньори, и енергетици.

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ очерта и някои от приоритетите от програмата на коалицията. „Предвиждаме доходите за работещ човек да достигнат минимум до 1000 лв. на месец. Няма да допуснем да бъде закрито нито едно работно място в района на комплекса „Марица изток“. Ще поема и личен ангажимент за това, предизвикателството пред нас е създаване на нови работни места, използване на парите от Спасителния фонд за привличане на инвестиции, за иновации, за модернизиране на икономиката, за запазване и разширяване на работните места и повишаване на доходите на хората в региона“, анонсира Мая Манолова.

(СН)