Превратът в БСП – Казанлък, все пак се случи

673
Снимка за спомен от новите ръководители на БСП - Казанлък, и поддръжниците им

Румяна Друмева е новият общински лидер на партията

Общинската конференция на БСП – Казанлък, проведена на 12 май, категорично е подкрепила политиката, водена от националното ръководство на БСП в лицето на нейния лидер Корнелия Нинова. Тоест неудобното досега ръководство на най-старата социалистическа партия в страната бе подменено с други предани на настоящия лидер казанлъшки социалисти.

От Областния съвет на БСП съобщиха, че Румяна Друмева е новият председател на общинската организация на БСП, която де факто се явява първата жена застанала начело в 126-годишната история на казанлъшката организация. Друмева е спечелила лидерското място срещу Катя Киликчиева при таен вот на конференцията състояла се по решение на Националния съвет на БСП. Единствен гост от „Позитано“ 20, уважил форума, е била Деница Златева – зам.-председателят на НС на БСП. На конференцията са присъствали 115 делегати от общо 125, които са избрали нов 43-членен състав на Общински съвет и 11-членен състав на общинска контролна комисия с председател адв. Моника Динева.

„Успех и много мъдрост на новоизбраните председатели и членове на партийните органи“ е пожелала Златева и препоръчала новото ръководство „да достигне до всеки социалист в организацията дал своя принос, за да я има БСП, за да сме силни, за да сме активна опозиция на управляващите“.

Към момента не е известно, как БСП – Казанлък, ще бъдат силна и активна опозиция на ГЕРБ, след като състоялият се преврат буквално разцепи общинската организация там.

Досега поддръжниците на Нинова прокламираха, че старото ръководство на казанлъшката структура пречи на младите. Новият лидер на казанлъшките социалисти Румяна Друмева е родена на 17 октомври 1961 г. Тя безспорно има завидна политическа БСП биография зад гърба, но изборът на младите някакси не се връзва.

От детронираното ръководство на БСП – Казанлък, обявиха, че ще обжалват проведената отчетно-изборна конференция, тъй като тя е в нарушение на последната редакция на устава на партията. А ден преди провеждането й от женската структура на БСП в Казанлък обявиха, че тя се разпуска заради „погазването на вътрешнопартийната демокрация и уставните нарушения“.

Минути преди старта на конференцията „Старозагорски новини“ се опита да получи отговор от Деница Златева дали има нарушение в устава, но такъв беше отказан.

Очаквано въпросната конференция беше забранена за медиите.

Йовка ВЕЛИКОВА