Пребиха с колове дългогодишен миньор

3050

Работещ вече над 30 години в рудниците на „Мини Марица-изток“ мъж е бил намерен от деца призори на 11 септември в безпомощно състояние недалеко от центъра на родното му село Обручище, община Гълъбово.

На обляната в кръв 52-годишна жертва се натъкнали две момченца около 6:50 часа, след което веднага уведомили каращия пореден мандат кмет Станислав Габровски.

При пристигане на място селският управник с ужас разпознал своя първи братовчед Радослав, с когото се видели за последно привечер предния ден и нищо му нямало.

По тялото на мъжа имало множество хематоми, в болницата установили 8 счупени ребра, имало съмнения за счупен гръбначен стълб и таз. Радослав Габровски е настанен с опасност за живота в ОАИЛ при УМБАЛ “ Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

„Било е бой за убиване, намерихме следи, че е бил влачен поне петдесетина метра, преди да бъде захвърлено тялото му като куче на центъра. Има хора, които са дали показания относно извършителите, дори първоначално са били задържани двама души, собственик на заведение в селото ни и негов познат или приятел от Гълъбово“, сподели кметът на Обручище, който е изумен, че трети ден все още няма повдигнати обвинения за подобно жестоко престъпление.

От Районна прокуратура – Стара Загора, където е образувано досъдебно производство, потвърдиха, че има заподозрени, които са били разпитани при първоначалното им задържане по закона за МВР за 24 часа, но поне на този етап нямало повдигнати обвинения, работело се изключително активно.

Христо ХРИСТОВ