Пратиха на трета „поправка“ обвинение за двойно убийство в Паничерево

184
Обвиняемите Ангел Сашев и Митко Стоянов пристигнаха със засилен конвой от Старозагорския затвор, а Виолета Ангелова бе доведена от затвора в Сливен

Прокурорът по делото е категоричен, че ще протестира връщането на обвинителния акт

Състав на Окръжен съд – Стара Загора, върна за трети пореден път обвинителен акт по наказателно дело за двойно убийство с мотива, че въпреки дадените конкретни указания не са били отстранени явни фактически грешки и дори били допуснати нови, сгрешени били дори имената на важни свидетели.

Престъплението, за което обвиняеми са 26-годишната Виолета Ангелова, 23-годишният й братовчед Ангел Сашев и техният авер от Нова Загора, 25-годишният Митко Стоянов, е извършено на 21 срещу 22 ноември 2017 година пред дискотека на центъра на гурковското село Паничерево.

В масовия бой тогава след концерт на фолкдивата Мира са участвали три дузини мъже и жени. От прободни рани и удари с метална тръба и кол загиват баща и син Иван Антонов Иванов и Антон Иванов Антонов от близкото градче Николаево.

Две години по-късно все още не е изяснено какви точно са били мотивите на убийците, нямало яснота и по какъв точно начин са нанесени ударите с ножа по телата на жертвите, мотивира връщането на обвинителния акт обратно на прокуратурата председателят на съдебния състав Красимира Дончева.

Защитниците на Виолета, Ангел и Митко припомнят, че още на първото разпоредително заседание са настояли за следствен експеримент, но това така и не се е случило. Съдът остави досегашните мерки за неотклонение на подсъдимите „задържане под стража“, въпреки че от деня на престъплението са изминали повече от 2 години.

В хода на заседанието стана ясно, че двама от гражданските ищци – близки на убитите, са починали, а други двама са в неизвестност след заминаване в чужбина. Искове за нанесени неимуществени вреди, болки и страдания, внесени от роднините на жертвите, са в размер на близо 400 000 лв.

Прокурор Юлиана Станева е категорична, че ще протестира връщането на обвинителния акт пред Апелативния съд в Пловдив. Според адвокатите следващото разпоредително заседание може да се очаква едва през пролетта на 2020 година.

Христо ХРИСТОВ