Пратиха Исус от с. Дълбоки в затвора за 44 месеца

347

Ефективна присъда от 3 години и 8 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на Районен съд – Стара Загора, спрямо обвиняем за кражба на лек автомобил и последвала катастрофа жител на село Дълбоки.

Лишеният в началото на годината от свидетелство за правоуправление Исус Илиев задигнал лек автомобил „Рено 5“ и след катастрофа в центъра на съседното село Братя Кунчеви го изоставил на произвола на съдбата.

Разбитото возило било видяно от местни жители малко след полунощ на 3 май, които подали сигнал на телефон 112, преди още собственикът да е установил кражбата.

Рано сутринта на същия ден криминалистите закопчали с белезници нееднократно осъждания за различни престъпления 28-годишен мургавелко, който оправдал случилото се със забравен ключ на стартера и желанието да направи просто… едно кръгче.

Младият мъж твърдял, че нямал никакво намерение да присвоява колата, искал само да се разходи, но след катастрофата предпочел да си затрае, защото си „спомнил“, че само преди половин година е напуснал затворническата килия, където прекарал 18 месеца за взломна кражба, а освен всичко друго бил и на две ракии.

В родното село на Исус дори не знаеха, че мургавият апаш е излязъл от затвора, защото от месеци не го били виждали, а съпругата му всеки ден била пред кметството да плаче за помощи.

Ефективната присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Христо ХРИСТОВ