Правителството готви съкращения в администрацията

59

Министрите да започнат съкращения в държавната администрация, напомни премиерът Бойко Борисов на първото за 2019 г. заседание на Министерския съвет днес. Такава задача има всеки, но явно към момента не е изпълнена, стана ясно от премиерското подсещане, предаде Канал 3.

„Имате един план за съкращаване на администрацията, така че това, което вицепремиерът Дончев ви е казал, го привеждайте в необходимия вид“, нареди Борисов.

В началото той поздрави с празниците на министрите си, пожела им успешна нова година и обобщи, че на оперативката преди заседанието са били отчетени рекордни приходи в държавата, така че ще има средства за обещаното в сферата на образованието и здравеопазването.

„Отчетохме сега рекордни приходи, така че да вложим усилия – на първо място образованието, така, както сме говорили, здравеопазването, иновациите, технологиите“, похвали се Бойко Борисов. От заседанието отсъстваха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, които бяха изпратили заместници, както и правосъдната министърка Цецка Цачева.