По-малко ток сме използвали по коледните празници

104

В периода 22 декември – 26 декември клиентите на EVN България са консумирали общо 143 868 MWh (мегаватчаса) електроенергия, което е с 5 226 MWh по-малко в сравнение със същия период на миналата година, сочат оперативните данни. Върховият товар по електроразпределителната мрежа през отминалите празнични дни на 2018 г. е регистриран на 22 декември, когато е бил 1 611 MW (мегавата). За сравнение върховият товар за този период на 2017 г. е регистриран също на 22 декември и е бил 1 705 MW (мегавата).

Посочените диспечерски данни не могат да се отнесат автоматично към всеки отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална, уточняват от ЕVN България. От дружеството напомнят, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни, което се отразява в сметките за ток.

От EVN България съобщиха още, че общо 75 дежурни екипа са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост. Дружеството има възможност за включване и на допълнителен брой сътрудници и техника.

(СН)