Почина председателят на БСП – Чирпан

387
Даниела Драгийска

След кратко боледуване почина председателят на БСП – Чирпан, адвокат Даниела Драгийска, съобщиха днес от Областния съвет на социалистическата партия.

Адв. Драгийска беше член на БСП от 2002 г., дългогодишен представител на Изпълнителното бюро и на Общинския партиен съвет. На 11 юли 2020 година социалистите от община Чирпан я избраха за председател, след като четвърт век местната организация бе ръководена от Стайко Генов.

Даниела Драгийска оставя трайни следи в местния парламент на Чирпан, чийто зам.-председател беше в настоящия мандат, като председател в мандата 2015-2019 г., като ръководител на групата на БСП в периода 2011-2015 г. и като общински съветник два мандата преди това.

Съболезнования към близките на адвокат Даниела Драгийска изразиха от Областния съвет на БСП, Общинския съвет на БСП – Стара Загора, и общинските съветници от „БСП за България“.

„Активен, честен, толерантен, справедлив, енергичен, инициативен другар. Загубихме един човек, отдаден на принципи и каузи за по-добро и справедливо общество.“, написа председателят Румяна Динева.

В Областния съвет на БСП – Стара Загора, е отворена съболезнователна книга. Съболезнования могат да се пишат и в клуба на БСП – Чирпан.

Погребението е в 12 часа на 3 декември на чирпанските гробища.

Поклон пред паметта на адв. Даниела Драгийска!

(СН)