Почерпен шофьор обърна камион с прасета на автомагистрала „Тракия“

102
Два часа след инцидента на място пристигна влекач на ямболията Динко Вълев, който има договор с АПИ за изтегляне на закъсали коли

Няколко от животните са загинали, но останалите не са успели да излязат от клетките и да предизвикат кърваво меле

Видимо пиян шофьор на товарен автомобил „Мерцедес“, превозващ прасета за клане от района на Добрич към Пловдив, предизвика днес катастрофа по трасето на автомагистрала „Тракия“ между Нова Загора и Стара Загора, като по чудо се размина без жертви. Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 към 14:16 часа, първи на място са се отзовали пътни полицаи от РУ „Полиция“ – Нова Загора, които помогнали на неадекватния Юрий Михайлов да се измъкне от кабината на камиона. Трийсетина минути по-късно на място е пристигнал директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора д-р Дамян Миков. Според думите му 70-те животни са били закупени от свинеферма край добричкото село Козлодуйци, която е сертифицирана и няма заразени от африканската чума. Прасетата са били предназначени за клане, собственикът им е от Пловдив и веднага се заел да организира транспорт за претоварване и извозване от магистралата.

Няколко от превозваните животни са загинали при преобръщането на камиона

55-годишният Юрий призна, че по обяд е пийнал само една бира, но според пътните полицаи дрегерът показвал далеч по-високи от разрешените стойности.

Близо стотина метра е лъкатушел по лентата в посока София камионът, преди лявата му гума да се вреже в разделителната мантинела и да се обърне странично вдясно. При обръщането няколко от животните за загинали, но талашитеният борд е издържал и не е допуснал прасетата да хукнат по аутобана. Временно е било спряно движението, но не се е наложило ползване на запасен маршрут, съобщиха от АПИ.

Водачът Юрий Михайлов не е пострадал, признава, че по обяд изпил само една бира

Това е поредната катастрофа след каране със завишена скорост в този участък, в неделя в съседство по същата лента се обърна пътнически автобус на кърджалийската фирма „Босфор“, тогава пострада спътникът на водача Мустафа Сезер, който се размина с уплаха.

Христо ХРИСТОВ