Постановиха 3 години затвор за смърт на пешеходец

440
Ненадлежно регистрираният "Форд" на Мартин Г. първоначално помел "Фолксваген", след което ударил излизащ от магазин за хранителни стоки жител на село Енина

3-годишна ефективна присъда при първоначален „общ“ режим на изтърпяване постанови състав на Старозагорския окръжен съд по дело за смърт на пешеходец, настъпила при катастрофа на улица в село Енина. Произшествието е станало на 16 януари 2019 година, зад волана на лекия автомобил „Форд“ с швейцарска регистрация е бил 33-годишният тогава Мартин Т.

Колата първоначално се врязала в паркиран на улица „Христо Курдов“ лек автомобил „Фолксваген“, след което блъснала излизащ от магазин за хранителни стоки 41-годишен местен жител. Раненият е бил приет по спешност в казанлъшката болница, но въпреки усилията на медиците починал часове по-късно. За карането на автомобил без регистрация по надлежния ред съдът е постановил 4 месеца затвор, но съдът е приложил законовата разпоредба да бъде изтърпяно по-голямото наказание. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Петър ХРИСТОВ