Посланикът на Ислямска република Иран беше на визита в Стара Загора

100

Посланикът на Ислямска република Иран у нас Сейед Мохаммад Джавад Расули вчера посети Стара Загора. В програмата му беше включена среща с областния управител Гергана Микова и посещение в Търговско-промишлената палата и Музея на религиите.

Расули е отскоро на този пост в България, но има зад гърба си над 35-годишен стаж в областта на дипломацията. Твърди, че с идването си тук е стъпил в Рая. Стара Загора бе първият град извън столицата, който посещава. „Започвам от Стара Загора, защото вече имаме установено много добро сътрудничество с вашата ТПП. Целта ми е да се запозная с потенциала на областта и възможностите за сътрудничество и търговия. Иран е държава с население от 80 млн. души, което е добра предпоставка за присъствие на български продукти на иранския пазар“, заяви посланикът пред областния управител.

Гергана Микова е запознала госта с икономиката на Старозагорска област, по-важните исторически и туристически забележителности в региона и го е поканила да бъде гост на Празниците на розата в Казанлък през пролетта на следващата година.

(СН)