Посветиха на 24 май онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“

31

Педагогическите съветници и училищни психолози от Стара Загора се обединиха около идеята да отбележат достойно Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост заедно със своите ученици, макар и виртуално. За целта те реализираха онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“, посветен на празника.

„Опитвали ли сте да запалите огън през стъкло? Да подбудите някого към действие само с мисъл, идея, желание, но без да го виждате реално? Всяко велико дело на света е започнало с искрата на вярата, че моят успех е и твой успех, че заедно можем повече!

Така и ние използвахме стъклото за лупа, за да запалим огъня в детските души, да сплотим деца и родители в създаването на един уникален проект.

Не е лесно да се координират деца и възрастни хора без живия контакт, но въпреки това ние не се отказахме. Поредният онлайн проект, който осъществяваме заедно, е под надслов „Да бъдем заедно по-добри“ и е в чест на един от най-българските празници – 24-ти май. Малки и големи ученици приеха с ентусиазъм предизвикателството – да рецитират най-хубавите български стихове, и така да поздравят всички за празника“, споделиха организаторите.

Те благодарят на всички родители, които са заснели изпълненията на децата си по неповторим и запомнящ се начин.

(СН)