Поредна пенсионерка хвърли пари през терасата

170

С 5 735 лв. се раздели възрастна жена от Казанлък, която попаднала в капана на телефонните измамници.

На 11 февруари 72-годишна жена получила обаждане по телефона от представил се за „началник от МВР“ непознат мъж, който й „разказал“ вече класическата история за спецоперация срещу опасни престъпници. Веднага след „полицейския началник“ започнали серия от обаждания със заплахи за живота й и настояване тя да предостави наличните си спестявания.

След продължила няколко часа психологическа обработка пенсионерката събрала наличните у дома й пари и ги хвърлила през терасата.

Това е третият случай на ало-измама в Града на розите от началото на годината, първият беше на 8 януари, когато 69-годишна даде 4 400 лв. по схемата „ваксина срещу свински грип“, а вторият – на 16 януари. Тогава с 10 300 лв. се прости 76-годишен мъж, като парите уж били нужни на полицията за задържането на опасни бандити. През периода няма заловен основен играч, в ареста са задържани само 2 мулета и то по сигнали от 2017 година, които, след като сключиха споразумение с наблюдаващия прокурор, се разминаха с условни 18-месечни присъди.

За края на февруари е насрочено още едно дело срещу 50-годишния силистренец Валентин Аурелов, който е замесен в серия от измами на територията на Ямбол, Стара Загора, Гълъбово и Средец. Мъжът е действал заедно с 15-годишната си дъщеря и за последно е бил спипан на 21 юли 2017-а край Русе, след като десет дни по-рано му е била наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Христо ПЕТРОВ