Пореден пенсионер даде пари и злато на ало-измамници

409

Пореден пенсионер, този път от миньорско Гълъбово, се върза на станалата вече класическа схема за измами и даде на телефонни измамници спестяванията си. На 3 октомври в местното РУ „Полиция“ е заведена жалба от 69-годишен мъж, който съобщил, че ден по-рано на домашния си телефон бил потърсен от непознат, който му се представил като „комисар Иванов“. Непознатият обяснил, че в момента край жилището му тече суперсекретна операция за задържането на опасни и отдавна следени мошеници. За да бъдели те задържани обаче, полицията се нуждае от съдействие и то се изразявало в оставянето на голяма парична сума и бижута на място, откъдето ще бъдат взети. Парите щели да бъдат върнати до час или два на собственика им, след което той щял да бъде „удостоен“ със среща с министъра на вътрешните работи, за да му бъде изказана благодарност.

Възторгнатият от мисълта, че може да бъде полезен на МВР пенсионер към 21:30 часа поставил в найлонов плик 1 300 лв., 500 евро и бижута, сред които своята и на съпругата си венчални халки, и златни обеци и го закачил на оградата на двора си. След като минало уговореното уж време за „връщането“, Г.М. направил опит да се свърже по телефона с „комисар Иванов“, но разговорът по разбираеми причини не се състоял.

За последните три седмици това е 8-и случай на ало-измами в Старозагорско, сред жертвите има 3-ма мъже и пет жени, общо задигнатите пари по този начин надхвърлят 25 000 лв

Христо ДИМИТРОВ