Пореден инцидент с велосипедист в Стара Загора

300
Поредният инцидент с велосипедист е станал буквално на метри от централния градски площад, насред пешеходната зона в Стара Загора (Сн. Радио Стара Загора)

Велосипедист пострада при инцидент в сутрешните часове на съботния ден в центъра на Стара Загора. Произшествието е станало около 10:30 часа буквално на метри от централния градски площад: на кръстовището на улиците „Хаджи Димитър Асенов“ и пешеходната зона по булевард „Цар Симеон Велики“.

27-годишният велосипедист се е движел по велоалеята, но не е спрял на кръстовището и при преминаването по пешеходната пътека е бил ударен от таксиметров автомобил, движещ се в посока север. Пострадалият велосипедист е бил откаран в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. За медията ни директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев уточни, че мъжът е без опасност за живота, но със счупен глезен, поради което се нуждае от хирургическа интервенция.

От полицията коментираха, че е започнало досъдебно производство за изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента.

Произшествието в центъра на Стара Загора е трето подобно за миналата седмица в областния град. Припомняме, че на 17 май 14-годишен велосипедист загуби живота си, след като беше ударен от автобус. На 20 май пък 10-годишно дете, придвижващо се с електрическа тротинетка, беше блъснато от лек автомобил „Тойота“.

Иван ИВАНОВ