Пожар край Ягода изправи службите на крак

292

Пожар горя днес край мъглижкото село Ягода и за момент застраши крайните къщи в населеното място. Бързата намеса на четири екипа на пожарната, три от Казанлък и един от Стара Загора, и доброволци предотврати по-сериозни последствия. Огънят е изпепелил десетки декари сухи треви и храсти. За щастие пострадали няма, няма и материални щети.

Първият сигнал за избухването на пожара е подаден около 14:40 часа. За по-малко от два часа пожарникарите успяха да локализират, а след това и да изгасят напълно огъня.

Това е трети случай на пожар в мъглижкото село за последните 7 – 8 дни. Екип на пожарната ще остане да дежури през цялата вечер за евентуално ново разпалване на огнище. Директорът на РДПБЗН – Стара Загора, Стоян Колев призова кметовете на селата да работят по превенция на подобен тип инциденти. „В много села следобед след 14 часа се случват такива пожари. Това сме го коментирали с кметовете. Трябва да засилят превенцията, дори ако е удобно да осигурят и човек следобедите да пази и да сигнализира навреме, защото получихме сигнал за този пожар, когато приближи къщите“, заяви Колев. По думите му явно пожарът е запален умишлено, защото в района няма друга причина за възникването му.

Живко ИВАНОВ